جمعه ١٠ فروردين ١٤٠٣
سال همدلی تصویر دوم عشایر1 عشایر2
شهر رمضان الذی انزل فیه القرآن (ماه مبارک رمضان، ماه دوری از گناهان، ماه بندگی مبارکتان باد.)
منو اصلی
بازدید
بازدید این صفحه: 888813
بازدید امروز: 2700
کل بازدید: 3573881
بازدید کنندگان آنلاین: 1
اخبار > قائم مقام سازمان امور عشایر ایران:


  چاپ        ارسال به دوست

قائم مقام سازمان امور عشایر ایران:

قائم مقام سازمان امور عشایر ایران گفت: سال 96 و 97 طلایی ترین دوران سازمان امور عشایر در بحث تسهیلات بود و نزدیک به 1000 میلیارد تومان تسهیلات از منابع مختلف به عشایر پرداخت شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، دکتر شاهپور علائی مقدم در گفتگو با خبرگزاری روستا و عشایر و روابط عمومی سازمان امور عشایر اظهار داشت: سال 97 سال بسیار خوبی در بخش عشایری بود، سالی که اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده که یکی از دستاوردهای خوب در بخش عشایری است، به عشایر اختصاص یافت که سالانه حدود 150 میلیارد تومان از این محل برای ساماندهی عشایر اختصاص می یابد.

 وی گفت: همچنین امسال در راستای تامین و تجهیز ناوگان آبرسانی به عشایر تعداد 90 دستگاه کامیون تانکردار آبرسان و 120 دستگاه ماشین صحرایی کمکدار برای آبرسانی و ارائه خدمات به عشایر اختصاص داده شد.

 علائی مقدم خاطرنشان کرد: همچنین از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی نیز 1.5 میلیارد دلار برای توسعه اشتغال روستایی و عشایری اختصاص داده شده است ضمن آنکه از محل ماده 10 و 12 که مربوط به مدیریت بحران است نیز تسهیلات کم بهره به عشایر پرداخت شد.

 وی با بیان اینکه این سازمان بر اساس وظایف ذاتی مسؤولیت ارائه خدمات فنی، مهندسی و پشتیبانی به عشایر را بر عهده دارد، اظهار داشت: یکی از برنامه های محوری سازمان امور عشایر که مهمترین مولفه برای بقا و تداوم شغل دامداری است، تامین و انتقال آب به مناطق عشایری است.

 معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ادامه داد: در همین راستا یکی از برنامه های این سازمان در سال 97 تکمیل پروژه های عمرانی در بخش تامین، انتقال و نزدیک رسانی آب به چادرهای عشایری از جمله ایجاد بندهای خاکی، کانال های آبرسانی، انتقال آب به وسیله لوله و احیای پروژه های آبی ـ خاکی کوچک بود.

 وی با بیان اینکه آبرسانی سیار یکی از برنامه های مهم سازمان امور عشایر است، افزود: روزانه حدود هفت میلیون و 300 هزار لیتر آب شرب دام و انسان توسط تانکرهای آبرسان در سامانه های عشایری توزیع می شود.

علائی مقدم گفت: همچنین در سال 97 برای افزایش تولید گوشت قرمز و تکمیل زنجیره تولید تا سر سفره مصرف کننده اقدامات خوبی در مناطق عشایری انجام شد.

 قائم مقام سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: بحث ایجاد کشتارگاه، قطعه بندی، بسته بندی که از حلقه های زنجیره تولید است و از نظر درآمد و سود دهی خیلی حائز اهمیت است، مغفول مانده بود که برنامه ای برای تکمیل این زنجیره تا سر سفره مصرف کننده نوشته شده است تا تشکل های عشایری وارد کار شوند و زنجیره تولید را تکمیل کنند.

 وی بیان داشت: همچنین با پرداخت تسهیلات از عشایر حمایت کردیم تا در طول دوره پروار و یا در پایان دوره ییلاق ناچار به فروش دام به دلال ها و واسطه ها نباشند.

 علائی مقدم اظهار کرد: امسال در بحث اصلاح نژاد دام و اصلاح روش تغذیه دام نیز اقدامات بسیار خوبی در مناطق عشایری صورت گرفته است که جایگزینی کنسانتره به جای علوفه و جو که هم بهره وری  آن بالا است و هم هزینه های تولید را پایین می آورد، از جمله این اقدامات است.

 قائم مقام سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: در بخش عشایری به ازای هر 12 کیلوگرم علوفه یک کیلوگرم افزایش وزن دام زنده اتفاق می افتاد که با اصلاح الگو و روش تغذیه دام و ترویج در مناطق عشایری، میانگین ضریب تبدیل علوفه به دام زنده به 7 کیلوگرم کاهش یافته است.

 وی با اشاره به اهمیت دوقلوزایی در دام عشایر، اظهار کرد: افزایش زایش در دام مولد در ارتقاء معیشت و رفاه عشایر تاثیرگزار است که خوشبختانه در این خصوصص نیز اتفاقات خوبی در مناطق عشایری افتاده است.

 علائی مقدم با بیان اینکه یکی از برنامه های ما این است که تا پایان برنامه ششم درآمد عشایر را به دو برابر افزایش دهیم، گفت: در همین راستا هفت برنامه و طرح در ستاد سازمان تدوین کرده ایم که طرح تکمیل زنجیره تولید گوشت قرمز تا سر سفره مصرف کننده، طرح تکمیل زنجیره تولید لبنیات و فرآورده های لبنی، و طرح توسعه کشت گیاهان دارویی در مناطق عشایری از آن جمله است.

 قائم مقام سازمان امور عشایر با بیان اینکه یکی دیگر از برنامه های ما طرح توسعه بومگردی و گردشگری عشایر است، ادامه داد: کشور ما از تنوع اقلیمی برخوردار است و جاذبه های بومگردی و توریستی ایران بویژه در بخش عشایری که از فرهنگ و سنت کهن برخوردار هستند، برای گردشگران خارجی و داخلی بسیار حائز اهمیت است.

 علائی مقدم با بیان اینکه توسعه باغات در اراضی شیبدار نیز یکی دیگر از برنامه های هفتگانه سازمان امور عشایر است، خاطرنشان کرد: عشایر عموما در ارتفاعات زندگی می کنند و 34 میلیون هکتار از 84 میلیون هکتار مرتعی که در کشور وجود دارد در اختیار آنان است که ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه باغات در اراضی شیبدار است.

 قائم مقام سازمان امور عشایر ایران بیان داشت: راه اندازی شرکت های دانش بنیان خدماتی، مهندسی و پشتیبانی یکی دیگر از برنامه هایی است که در دستور کار این سازمان قرار دارد تا فرزندان و فارغ التحصیلان دانشگاهی عشایر در این حوزه وارد عرصه شوند و در رشته های مختلف به جامعه عشایری کمک کنند.

 


٠٨:١٠ - سه شنبه ٦ فروردين ١٣٩٨    /    شماره : ٣٠١٣    /    تعداد نمایش : ٦٣٥


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




آدرس سایت WWW.ashayer-ilam.ir کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت به عشایر ایلام تعلق دارد