جمعه ٣١ فروردين ١٤٠٣
سال همدلی تصویر دوم عشایر1 عشایر2
علی علیه السلام تجلی زیباترین ها* زیباترین ولادت: شرافت ولادت در مهبط وحی و فرودگاه فرشتگان الهی؛ یعنی کعبه، تنها، افتخار اوست. زیباترین نام: نام او از نام خدا مشتق شد؛ علی. زیباترین معلم: در محضر برترین وجود هستی زانوی آموختن بغل گرفت؛ در مکتب رسالت. زیباترین ایثار: در شب نیرنگ کفر باوران برای قتل پیامبر، او بود که شجاعانه شمشیرها را انتظار کشید. زیباترین عبادت: غرق در بحر دلدادگی، بی خود از خود، تیر را این هنگام باید از پای او بیرون کشید. زیباترین حماسه: بدر، احد، خیبر، خندق؛ کدام کس را یارای هماوردی با اوست. زیباترین سخنان: سخنش فروتر از سخن خالق و فراتر از سخن مخلوق بود؛ برادر قرآن. زیباترین شهادت: هنگام عشق بازی با خدا، در محراب بندگی!*
منو اصلی
بازدید
بازدید این صفحه: 1417604
بازدید امروز: 71
کل بازدید: 3590807
بازدید کنندگان آنلاین: 2
اخبار > کمبود منابع اعتباری عمده ترین مشکل عشایر استان ایلام است


  چاپ        ارسال به دوست

با حضور در دفتر خبرگزاری و روزنامه قدس

کمبود منابع اعتباری عمده ترین مشکل عشایر استان ایلام است

​ایلام- مدیرکل امور عشایر استان ایلام گفت: عمده ترین ضعف و مشکل فراروی جامعه عشایری استان ایلام، کمبود منابع اعتباری و مالی است.

علی سلیمی روز شنبه با حضور در دفتر قدس آنلاین در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه جامعه عشایر استان ایلام از ۱۲۲ ایل و در قالب ۳۲ طایفه مستقل تشکیل شده و در ۹۵ نقطه استان استقرار یافته اند، اظهار داشت: به طور عام در کشور و بطور خاص در استان ایلام سه جامعه شهری، روستایی و عشایری(کوچ نشینی) وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۹۵، جمعیت عشایر استان ایلام نه هزار و ۷۳۶ خانوار(بالغ بر ۶۰ هزار نفر) است، افزود: یک میلیون و ۴۰۰ هزار رأس دام در اختیار این جامعه قرار دارد که در فرایند توسعه و تحقق اقتصاد مقاومتی نقش بسزایی دارند.

مدیرکل امور عشایر استان ایلام با بیان اینکه جامعه عشایر ۱۲ درصد از جمعیت استان ایلام را تشکیل می دهند، بیان داشت: سالانه توسط این اداره کل، بالغ بر دو هزار و۲۰ کیلومتر از راه های عشایری استان مرمت، بهسازی و بازگشایی می شوند.

علی سلیمی یادآور شد: هم اکنون به صورت روزانه بالغ بر ۷۲۰  مترمکعب آب به صورت سیار و به وسیله ناوگان آبرسانی، در اختیار عشایر استان قرار می گیرد.

وی با اشاره به اینکه با هدف حفظ و نگهداری عرصه های ملی و منابع طبیعی و جایگزینی سوخت فسیلی به جای سوخت نباتی؛ طرح هایی را در سطح عشایر استان در دستور کار داریم، خاطرنشان ساخت: تنوع بخشیدن به زندگی عشایری در کنار شغل و درآمدزایی و با هدف بهره وری بیشتر، جزء وظایف اصلی اداره کل امور عشایر استان است.

 مدیرکل امور عشایر استان ایلام با بیان اینکه در استان ایلام یک اتحادیه تعاونی مرکزی در قالب ۱۴ شرکت تعاونی وجود دارد، تصریح کرد: تأمین و توزیع نهاده های دامی، ارزاق، مایحتاج عمومی و کشت گیاهان دارویی و...، توسط این تعاونی ها ارائه می شود.

علی سلیمی با اشاره به اینکه در سال گذشته به منظور استمرار و تکمیل چرخه تولید، رقمی معادل ۴۰ میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت در اختیار جامعه عشایر استان قرار گرفت، تأکید کرد: در راستای بهبود وضعیت معیشتی عشایر، تولید و توزیع گوشت قرمز، در سال جاری نیز ۵۲ میلیارد ریال تسهیلات با کارمزد ۴ درصد در اختیار جامعه هدف قرار گرفت.

وی با بیان اینکه ۵ هزار و ۵۰۰ تن علوفه دامی توسط شرکت های وابسته، در اختیار عشایر استان قرار گرفته است، گفت: اخیراً نیز ۱۵۰ میلیارد تومان به این جامعه مولد اختصاص یافته است که در قالب تسهیلات ۴ درصدی به آن ها پرداخت خواهد شد.

مدیرکل امور عشایر استان ایلام به سهم عشایر استان ایلام از اعتبار تصویب شده اخیر اشاره کرد و اظهار داشت: امیدواریم که از این اعتبار مصوب، حداقل بیش از  یکصد میلیارد ریال به ایلام اختصاص یابدکه قطعاً نقش بسزایی در رفع مشکلات جامعه عشایری استان خواهد داشت.

علی سلیمی با بیان اینکه ۹۰ در صد از جامعه عشایری استان از بیمه روستایی و عشایری برخوردار هستند، افزود: در قالب این بیمه، عشایر عزیز می توانند با فراغ بال بیشتری به فعالیت و امر تولید بپردازند و با خیالی راحت و بعد از بازنشستگی، امورات زندگی را سپری کنند.

وی با اشاره به اینکه عمده ترین ضعف و مشکل فراروی جامعه عشایری استان ایلام، کمبود منابع اعتباری و مالی است، بیان داشت: از مسئولین و متولیان امر تقاضا مندیم که  مشکلات این جامعه مولد را مرتفع سازند تا این قشر پرزحمت و کم توقع، کماکان در سنگر های تولید، حضوری فعال داشته باشند.

مدیرکل امور عشایر استان ایلام با بیان اینکه عشایر استان به امید بارندگی و افزایش نزولات جوی، تغذیه و علوفه دام خود را مصرف کرده اند، یادآور شد: عشایر استان هم اکنون با مشکل نقدینگی و سرمایه در گردش مواجه هستند که باید در این خصوص چاره اندیشی شود.

علی سلیمی با ا شاره به اینکه در طول سال دو هزار خانوار عشایری نیز از دیگر استان های همجوار میهمان مناطق گرمسیری استان ایلام هستند، خاطرنشان ساخت: بیش از ۶۰۰ هزار رأس دام در اختیار این خانوارها قرار دارد و از مراتع استان استفاده می کنند.

وی با بیان اینکه براساس قانون بودجه سال ۹۴ شرکت توزیع نیروی برق مکلف به مجهز کردن عشایر به پنل های خورشیدی جهت تأمین برق مورد نیاز عشایر است، تصریح کرد: در سال جاری ۲۵ درصد عشایر استان مراحل ثبت نام، نام نویسی را برای تحویل این مولد های برقی انجام داده اند.

مدیرکل امور عشایر استان ایلام با اشاره به اینکه ۸۵ درصد قیمت تمام شده این پنل ها را دولت پرداخت می کند، تأکید کرد: امیدواریم در آینده نزدیک شاهد تحویل این مولد های برق به عشایر استان باشیم.

علی سلیمی با بیان اینکه بر اساس آیین نامه ساماندهی عشایر(مصوب سال ۱۳۸۴ ) تکلیف تمام دستگاه ها در برابر جامعه عشایری مشخص شده است، گفت: بر اساس این قانون؛ دستگاه هایی همچون دانشگاه علوم پزشکی، راه و شهر سازی، آب و فاظلاب روستایی، آموزش و پرورش، صنعت و معدن و...، باید بخشی از اعتبارات خود را به جامعه امور عشایری اختصاص دهند.

وی در پایان با تقدیر از تلاش های روزنامه قدس و سایت قدس آنلاین در راستای اطلاع رسانی و توجه به عشایر استان، اظهار  داشت: امیدواریم با حمایت مسئولان و با همراهی رسانه ها بتوانیم بیشترین و بهترین خدمات را به جامعه عشایر استان ارائه کنیم


١٢:٥٧ - يکشنبه ١٩ دی ١٣٩٥    /    شماره : ٢٨٠٨    /    تعداد نمایش : ١٠٥٣


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




آدرس سایت WWW.ashayer-ilam.ir کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت به عشایر ایلام تعلق دارد