پنج شنبه ٣٠ فروردين ١٤٠٣
سال همدلی تصویر دوم عشایر1 عشایر2
علی علیه السلام تجلی زیباترین ها* زیباترین ولادت: شرافت ولادت در مهبط وحی و فرودگاه فرشتگان الهی؛ یعنی کعبه، تنها، افتخار اوست. زیباترین نام: نام او از نام خدا مشتق شد؛ علی. زیباترین معلم: در محضر برترین وجود هستی زانوی آموختن بغل گرفت؛ در مکتب رسالت. زیباترین ایثار: در شب نیرنگ کفر باوران برای قتل پیامبر، او بود که شجاعانه شمشیرها را انتظار کشید. زیباترین عبادت: غرق در بحر دلدادگی، بی خود از خود، تیر را این هنگام باید از پای او بیرون کشید. زیباترین حماسه: بدر، احد، خیبر، خندق؛ کدام کس را یارای هماوردی با اوست. زیباترین سخنان: سخنش فروتر از سخن خالق و فراتر از سخن مخلوق بود؛ برادر قرآن. زیباترین شهادت: هنگام عشق بازی با خدا، در محراب بندگی!*
منو اصلی
بازدید
بازدید این صفحه: 1417591
بازدید امروز: 372
کل بازدید: 3590731
بازدید کنندگان آنلاین: 1
اخبار > مديركل امور عشاير استان


  چاپ        ارسال به دوست

مديركل امور عشاير استان

مدیرکل امور عشایر استان ایلام در مصاحبه تفضیلی با خبرنگاران تسنیم در ایلام، عشایر ایلامی نقش‌ به‌سزایی در تحقق اقتصاد مقاومتی دارند وارزش تولیدات عشایر‌ایلام بیش از ۹۰۰ میلیارد تومان در سال است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، عشایر ایران به رغم کاهش جمعیت در چند دهه گذشته، نقش فزاینده‌ای در فرایند توسعه داشته‌اند،عرضه نیروی‌کار، تامین مواد غذایی و مواد خام صنعتی، عرضه سرمایه، مساعدت به بازار و کمک به تراز پرداخت‌ها، مرزداری، تولید محصولات کشاورزی و دامی، عشایر ایران و به طبع عشایر ایلام را موثر در اقتصاد و اقتصاد مقاومتی کرده است.
شناخت کارکرد عشایر و نقش آنان در عرصه اقتصادی، سیاسی و امنیتی با وجود سابقه تاریخی روشن در این زمینه هنوز هم جای کار فراوان دارد. عشایری سختکوش که این روزها به با وجود تحلیل رفت جمعیتشان در عرصه اقتصاد مقاومتی حضوری پرقدرت دارند.
عشایر که به تعبیر زیبای حضرت امام(ره) از ذخایر انقلابند ما را بر آن داشت تا در هفته اخیر میزبان مدیرکل امور عشایر استان ایلام در خبرگزاری تسنیم ایلام باشیم و سئولات خبرنگاران تسنیم در ایلام را با وی در میان بگذاریم و پاسخ بشنویم که در این حضور علی سلیمی، مدیرکل امور عشایر استان ایلام پاسخگوی سئوالات خبرنگاران تسنیم در ایلام بود که مشروح آن ذیلاً به سمع و نظر خوانندگان می‌رسد.
سلیمی با اشاره به حضور 9736 خانوار عشایری در ایلام مرکب از 13 ایل و 33 طایفه 95 کانون توسعه در استان ایلام زیست دارند و سالانه پذیرای عشایر کوچ رو کرمانشاه، همدان و لرستان هستند.
11 درصد جمعیت روستایی استان ایلام را عشایر تشکیل می‌دهند
وی به 11 درصد جمعیت روستایی استان ایلام اشاره و خاطرنشان کرد 5 درصد جمعیت استان ایلام را عشایر تشکیل می‌دهند و استان ایلام چهاردهمین استان عشایری کشور است که با دارا بودن یک میلیون و 400 هزار راس دام 71 درصد جمعیت دامی استان را تشکیل می‌دهند.
مدیرکل امور عشایر استان ایلام به تولید سالانه هفت هزار و 900 تن گوشت قرمزاشاره و یادآورشد: با اجرای طرح تکمیل زنجیره تولید این میزان 300 تن افزایش پیدا کرده و به هشت هزار و 200 تن رسیده است.
سلیمی، در پاسخ پاسخ به این سئوال که استان ایلام با دارا بودن یک میلیون و 400 هزار راس دام ارزش گوشت قرمز به چه میزان است گفت: ارزش گوشت قرمز تولید شده توسط توسط عشایر استان ایلام سالیانه بیش از 570 میلیارد تومان در سال است.
سالیانه 26 هزار و 815 هزار شیر و 465 تن روغن حیوانی در ایلام تولید می‌شود
تولیدسالیانه 26 هزار و 815 هزار شیر و 465 تن روغن حیوانی، کشک، پشم و مو در استان توسط عشایر از جمله تولیدات عشایر استان ایلام بود که سلیمی به آن اشاره و یادآور شد: در مجموع ارزش تولیدات عشایر استان ایلام بیش از 900 میلیارد تومان در سال است.
مدیرکل امور عشایر استان ایلام در پاسخ به ناشناخته بودن روغن حیوانی استان ایلام و میزان تولید آن یادآورشد:روغن حیوانی تولیدی عشایر ایلام به دلیل کیفیت بالا در حال حاضر بعنوان یکی بزرگترین ظرفیت‌های اقتصادی عشایر استان شناخته می‌شود.
وی نبود برنامه‌ریزی درست، ساماندهی نامناسب، نداشتن برند و بسته بندی باعث شده این محصول تولیدی عشایر ایلام ناشناخته بماند.
سلیمی اضافه کرد: ارزش هر کیلوگرم روغن‌حیوانی بستگی به کیفیت آن دارد ولی هم اکنون به ازای هر کیلوگرم بین 800 تا 1300 هزار ریال و یا بیشتر پرداخت می‌شود.
مدیرکل امور عشایر ایلام با اشاره به اینکه جامعه مولد عشایر با توجه به نقش شایان توجهی که در تامین زنجیره غذایی کشور ایفا می کنند از مهم ترین شاخه‌های تحقق اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبر انقلاب به شمار می‌روند.
وی اضافه کرد: یکی از مهمترین مسائلی که جامعه عشایری استان ایلام با آن مواجه است بحث فروش محصولات است چراکه اکثر این تولیدات توسط دلالان به خارج از استان ارسال می‌شود.
مدیرکل امور عشایر ایلام، سیاه چادر، جاجیم، گلیم، قالیچه، نمد، مشک، گُلوَنی را ازعمده‌ترین صنایع دستی عشایر ایلام عنوان و اظهار داشت:
دو هزار و 200کیلومتر راه عشایری داریم که سالانه دو مرتبه توسط امور عشایری استان بازگشایی می شوند.
وی با اشاره به اینکه در سال های گذشته حدود 12میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت با کارمزد 4درصد به عشایر استان عرضه شده است، افزود: از محل سامانه کارا بالغ بر 17میلیارد و 700میلیون تومان به عشایر استان اختصاص یافت.
آب مورد نیازعشایر استان ایلام به وسیله تانکر و تراکتور آبرسانی انجام می‌شود
این مسئول با اشاره به اینکه هم اکنون تأمین آب مورد نیازعشایر استان ایلام به وسیله تانکر و تراکتور آبرسانی انجام می شود، خاطرنشان کرد : روزانه بیش از 15 تانکر آب و تراکتور آبرسان برای تأمین آب مورد نیاز به مناطق عشایری فرستاده می‌شوند.
تامین آرد مورد نیاز عشایر ایلام، اختصاص 14 قلم کالای یارانه‌ای به عشایر ایلام، از مباحث مطرح شده با مدیرکل عشایر ایلام بود که سلیمی ضمن بیان تامین مایحتاج عشایر استان ایلام و تامین پنل‌های خورشیدی برای روشنایی مناطق عشایری تصریح کرد: کارخانه خوراک دام توسط اتحادیه تعاونی‌های عشایری ایلام نیز احداث و نیازهای خوراک دام را در استان ایلام تامین می‌کند


١٢:٤٠ - يکشنبه ١٣ مرداد ١٣٩٨    /    شماره : ٣٠٦٥    /    تعداد نمایش : ٧١٦


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




آدرس سایت WWW.ashayer-ilam.ir کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت به عشایر ایلام تعلق دارد