جمعه ١٠ فروردين ١٤٠٣
سال همدلی تصویر دوم عشایر1 عشایر2
شهر رمضان الذی انزل فیه القرآن (ماه مبارک رمضان، ماه دوری از گناهان، ماه بندگی مبارکتان باد.)
منو اصلی
بازدید
بازدید این صفحه: 1409476
بازدید امروز: 2910
کل بازدید: 3574091
بازدید کنندگان آنلاین: 1
اخبار > مدیرکل امور عشایر استان:


  چاپ        ارسال به دوست

مدیرکل امور عشایر استان:

مدیرکل امور عشایر استان ایلام با بیان اینکه ۵ درصد جمعیت عشایر کشور مربوط به استان ایلام است، گفت: ارزش اقتصادی تولیدات جامعه عشایری استان در طول سال بیش از ۹۰۰ میلیارد تومان است.

مهندس «علی سلیمی» با حضور در ایسنا، اظهار کرد: در استان ایلام حدود ۹۷۳۶ خانوار عشایری با جمعیتی بالغ بر ۶۰ هزار نفر در قالب ۱۲ ایل و ۳۲ طایفه در ۹۵ کانون توسعه به شغل دامداری و کشاورزی اشتغال دارند.
وی با بیان اینکه ۱۱ درصد جمعیت استان را عشایر تشکیل می دهند و ۵ درصد جمعیت عشایر کشور مربوط به استان ایلام است، تصریح کرد: ایلام چهاردهمین استان عشایری کشور است و نزدیک به ۷.۵ درصد جمعیت دامی کشور را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل امور عشایر استان ایلام ادامه داد: عشایر استان دارای ۱ میلیون و ۴۰۰ راس دام است و  معادل ۷۱ درصد جمعیت دامی استان  مربوط به عشایر است که سالیانه بالغ بر ۸۳۰۰ تن گوشت قرمز،  ۲۵ هزار ۹۷۸ تن شیر ، ۴۶۵ تن روغن حیوانی ، ۱۵۷۰ تن پشم تولید می کنند.
سلیمی گفت: ارزش اقتصادی تولیدات جامعه عشایری استان در طول سال بیش از ۹۰۰ میلیارد تومان است که نقش بی بدیلی در اقتصاد جامعه دارد و مصداقی از اقتصاد مقاومتی است چون تولیدشان زیاد و مصرفشان کم است.
وی با بیان اینکه بیکاری به معنا و مفهوم رایجی که در جامعه شهری و روستایی وجود دارد، کمتر از ۵ درصد است، ادامه داد: عشایر در حوزه امنیت نقش بی‌بدیلی دارند و  با توجه به موقعیت استان و دار بودن بیشترین مرز مشترک با عراق ، هر سیاه چادر عشایر هزینه های حفظ و حراست از مرز را کاهش می دهد و هر سیاه چادر در نوار مرزی پایگاه پدافند غیرعامل است.
 مدیرکل امور امور عشایر استان تصریح کرد: در حوزه فرهنگ هم عشایر حافظ فرهنگ و حاملان آداب و رسوم غنی ایران زمین هستند و با توجه تنوع ایلات و عشایر استان این مهم رنگ و بوی غنی تری به خود گرفته است.
سلیمی با بیان اینکه  دولت و نظام توجه ویژه ای به جامعه عشایری دارد و در قانون نزدیک به ۱۷ مورد به عشایر اشاره شده است که ببانگر جایگاه این ظرفیت است، ادامه داد: در قانون ساماندهی که در دولت تصویب شده ، نقش دستگاه های مختلف در مقابل جامعه عشایری مشخص شده و  تصور بدبینانه‌ای که فقط امور عشایری را مسئول رتق و فتق امور عشایر می داند، را از بین می برد چون این آیین نامه رسالت و وظایف همه دستگاه ها را در قبال این قشر مولد تبیین کرده است.
وی ادامه داد: ماده ۵ ماده ۱۳ این آیین نامه به صراحت مشخص کرده است که هر دستگاه باید باید بخشی از اعتبارات را بر اساس جمعیت و نیازهای جامعه عشایری اختصاص دهند که خوشبختانه در استان به خوبی  دستگاه های مختلف در این زمینه پای کار هستند.
مدیرکل امور عشایر استان با بیان اینکه روزانه 720 متر مکعب آب در بین عشایر تامین و توزیع می‌شود، گفت:  هرچند مشکلات اعتباری داریم اما در خدمت به عشایر وقفه ای ایجاد نشده است.
سلیمی گفت: در سیل اوایل سال ۱۳۹۸ ، ۸۵ درصد راه‌ها، ایل راه‌ها و گذرگاه‌های عشایری مسدود شد که با تلاش همه همکاران در شهرستان ها در کمترین زمان ممکن بازگشایی شد و امروز نیز این راه‌ها در حد قابل قبولی تزمیم شده هستند اما تا رسیدن به نقطه مطلوب در این زمینه فاصله‌هایی داریم که امیدواریم حل شود.


٠٨:٢٦ - يکشنبه ٤ خرداد ١٣٩٩    /    شماره : ٣١١٥    /    تعداد نمایش : ٧٦٧


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




آدرس سایت WWW.ashayer-ilam.ir کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت به عشایر ایلام تعلق دارد