جمعه ٠٧ ارديبهشت ١٤٠٣
سال همدلی تصویر دوم عشایر1 عشایر2
علی علیه السلام تجلی زیباترین ها* زیباترین ولادت: شرافت ولادت در مهبط وحی و فرودگاه فرشتگان الهی؛ یعنی کعبه، تنها، افتخار اوست. زیباترین نام: نام او از نام خدا مشتق شد؛ علی. زیباترین معلم: در محضر برترین وجود هستی زانوی آموختن بغل گرفت؛ در مکتب رسالت. زیباترین ایثار: در شب نیرنگ کفر باوران برای قتل پیامبر، او بود که شجاعانه شمشیرها را انتظار کشید. زیباترین عبادت: غرق در بحر دلدادگی، بی خود از خود، تیر را این هنگام باید از پای او بیرون کشید. زیباترین حماسه: بدر، احد، خیبر، خندق؛ کدام کس را یارای هماوردی با اوست. زیباترین سخنان: سخنش فروتر از سخن خالق و فراتر از سخن مخلوق بود؛ برادر قرآن. زیباترین شهادت: هنگام عشق بازی با خدا، در محراب بندگی!*
منو اصلی
بازدید
بازدید این صفحه: 894014
بازدید امروز: 291
کل بازدید: 3593191
بازدید کنندگان آنلاین: 2
اخبار > مدير كل امور عشاير استان


  چاپ        ارسال به دوست

مدير كل امور عشاير استان

علی سلیمی در گفتگویی اظهار داشت: ۸۰ درصد عشایر استان تحت پوشش بیمه قرار داشته و عشایر بعد از ۱۵ سال بازنشسته شده و مستمری ثابت ماهانه دریافت می کنند.خدمات دارویی و درمانی و نیز تامین جهیزیه دختران هم بر اساس مفاد این بیمه به عشایر ارائه می شود.
مدیرکل امور عشایری استان ایلام گفت: ۹۷۳۶ خانوار با ۶۰ هزار نفر جمعیت عشایری در ایلام داریم که در قالب ۱۲ ایل و ۳۲ طایفه مستقل در ۹۵ کانون توسعه دامپروری استقرار دارند.▪️جامعه ی عشایری جامعه ای یکرنگ هستند که صدای انها کمتر به گوش می رسد.به همین طریق خدمت به انها هم مبارک است و هم در شهرها چندان به چشم نمی آید.
وی ادامه داد: یک میلیون ۴۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین داریم.میانگین هر خانوار ۱۴۲ راس دام است.این جمعیت دامی سالیانه بالغ بر ۷۹۰۰ تن گوشت تولید میکنند و ۳۱ درصد پروتئین استان توسط عشایر تولید می شود. ما چهاردهمین استان عشایری کشور هستیم.۱۱ درصد جمعیت استان جمعیت عشایری بوده و عشایر ایلام ۵ درصد کل جمعیت عشایر کشور هستند.ولی با توجه به کیفیت مراتع و تنوع اب و هوا از لحاظ تعداد دام هفتمین استان کشور می باشیم.۲۵۱۷۸ تن شیر و ۴۶۵ تن روغن حیوانی , ۳۷۰ تن کشک,۱۵۷۰ تن پشم که مرغوبترین نوع پشم کشور است در ایلام تولید می شود.
این مسئول اضاه کرد: پوشش گیاهی بسیار مطلوب و تنوع آب و هوایی چهارفصل استان  گوشت دام ایلامی را بسیار خوشمزه کرده و در کشور اول است.ارزش ریالی صنایع دستی تولیدی عشایر استان ۳۰ میلیارد تومان است.جاجم ,گلیم,چادر و.. از جمله این تولیدات است.علاوه بر این ۱۵۷۰ تن پشم در استان تولید می شود که در کشور بسیار مرغوب است.
سلیمی تصریح کرد: نیروهای امنیتی شهادت داده اند که هر وقت عشایر در مرزها هستند کمترین نگرانی و مشکل امنیتی ندارند.استقرار عشایر در مرزها هزینه های امنیتی را کاهش می دهد.هرسیاه چادر عشایری می تواند یک پاسگاه مرزی و یک کارگاه تولیدی باشد.در اتفاقی که سال ۷۹ افتاد یکی از منافقین که در ایلام اقدام تروریستی انجام داده بود توسط عشایر در مرز دستگیر شد.به همین منظور دوره های اموزشی امنیتی و اشنایی با مین و … برای عشایر برگزار شده است.
مدیرکل امور عشایری استان ایلام گفت: از سال ۱۳۱۸ اقداماتی در مورد عشایر بصورت پراکنده صورت گرفته است.در سال ۱۳۲۵ شورای عالی عشایر تشکیل شد.متاسفانه ان زمان چون وجود عشایر به رسمیت شناخته نمیشد این شورا در حد شعار ماند.سال ۱۳۶۲ سازمان امورعشایری ایران فعالیت خود را با این نام اغاز کرد.امام راحل هم با درک صحیح از جایگاه عشایر آنها را ذخیره انقلاب می دانست.
وی ادامه داد: به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی در بحث تامین اب عشایری تامین جاده مورد نیاز تامین سوخت مورد نیاز ,توزیع ابگرمکن بین عشایر,ساخت ۲۲۰۰ کیلومتر جاده عشایری و مرمت چند ماه یکبار آن اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته که قابل ستایش استِِ.برای جایگزینی سوخت فسیلی به جای سوخت نباتی اقدامات کاربردی انجام شده است.مکانهای مستعد را برای استقرار عشایر شناسایی کرده ایم.در برتش دهلران ۲۴ حلقه چاه و ۱۲۵۰ هکتار زمین  به عشایر واگذار شده است.در طرح اسکان در محسن اب مهران ۱۵ حلقه چاه برای عشایر حفر شده و ۲۲۰ هکتار زمین به انها واگذار شده است.ایستگاه پمپاژ  میدر که ۳۵۰ هکتار اراضی را آبی کرده است از جمله خدمات صورت گرفته به عشایر منطقه محروم زردلان است.
این مسئول اضافه کرد: توزیع نهاده های دامی در بین عشایر به صورت مداوم انجام می گیرد.۱۴ شرکت تعاونی و یک اتحادیه استانی عشایری فعال در استان داریم که کارشان تامین نهاده های دامی و ارزاق مورد نیاز عشایر و بعضا بیمه عشایر می باشد.سال گذشته به علت خشکسالی ها ۱۴ هزار تن نهاده دامی با همیاری تشکلها بین عشایر توزیع گردید.
سلیمی تصریح کرد: قبل از انقلاب کمتر از ۱۰ درصد عشایر ما سواد داشتنه اند , اما بعد از انقلاب سال به سال جمعیت باسواد عشایری ما بالاتر رفته  و امسال به بالای ۹۰ درصد می رسد.
مدیرکل امور عشایری استان ایلام گفت: ما در سال ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ خانوار عشایری از استانهای همجوار به عنوان دام مهمان به استان می آیند و در  مناطق ارکوازی و مهران ودهلران ساکن می شوند.این خانوارها با تعداد قریب به ۹۰۰ هزار دام مهمان به استان وارد می شوند.
▪️امورعشایری دستگاه بین بخشی است.همه نهادهای اداری به نوعی باید پاسخگوی نیازهای عشایر باشند.
وی ادامه داد: در راستای تامین انرژی روشنایی عشایر تا امروز ۲۵۳۶ پنل خورشیدی بین عشایر توزیع شده و برنامه داریم همه عشایر را از این وسیله کاربردی بهره مند کنیم.
این مسئول اضافه کرد:خدمات نظام در ۴۰ سال گذشته به عشایر به هیچ وجه قابل مقایسه با قبل آن نیست.باید این خدمات را از نزذیک دیده تا اهمیت انها را درک کند.


٠٨:٠٩ - شنبه ٢٧ بهمن ١٣٩٧    /    شماره : ٣٠٠٤    /    تعداد نمایش : ٧٢٧


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




آدرس سایت WWW.ashayer-ilam.ir کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت به عشایر ایلام تعلق دارد